28.10.15

EN MANS DE QUI ESTÀ LA GOVERNABILITAT DE CATALUNYA?

Els Mossos d’Esquadra, complint ordres d’un jutge de l’Audiència Nacional, han procedit avui a escorcollar diversos immobles a Barcelona i Manresa en una operació contra grups anarquistes per la seva presumpta relació amb un grup criminal. Aquesta operació s’ha saldat amb la detenció de 9 persones. Es tracta d’una derivada de l’operació “Pandora”, també ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional i executada pels Mossos d’Esquadra que va acabar amb la detenció d’11 persones als quals la policia catalana acusava de participar en actes violents amb artefactes explosius entre els anys 2012 i 2013.

No entraré a valorar l’operació judicial i policial perquè suposo que, com la majoria de mortals, no disposo de cap dada per fer-ho. Però sí que vull fer referència al comunicat que ha fet la CUP sobre el tema perquè al meu entendre revela en mans de qui està avui la governabilitat de Catalunya i en mans de qui estan Junts Pel Sí, ERC, Mas, Junqueras i companyia.

La CUP denuncia en el seu comunicat “la decisió del govern de la Generalitat de Catalunya que els Mossos d’Esquadra executi les ordres de l’Audiència Nacional”, és a dir, dels jutges; demana “eradicar pràctiques policials que vulneren els drets fonamentals de les persones”, donant per fet que això és el que han fet els Mossos d’Esquadra avui i finalment consideren que “qualsevol procés de ruptura amb l’Estat Espanyol ha d’incloure la desobediència a tribunals repressors i hereus del Tribunal d’Ordre Públic (TOP) franquista”.

Segons es desprèn d’això, se suposa que tant el Conseller d’Interior, Jordi Jané, com els Mossos d’Esquadra que han participat en l’operació, s’haurien hagut de negar a executar les ordres d’un jutge i assumir, per tant, les conseqüències personals de caràcter penal que això els hauria comportat. És això el que se suposa que faria un eventual Ministre “cupaire” de l’hipotètica República Catalana en cas que no li agradés la decisió d’un jutge? Ordenarien a les forces de seguretat de la República que no actuessin en aquells casos que, malgrat ho hagués ordenat un jutge, consideressin que es vulneren els drets fonamentals de les persones? Em pregunto quin tipus de “República” (en el sentit polític i clàssic del terme) seria aquesta.


Finalment, s’atreviran els consellers i conselleres del futur govern (si és que n’hi ha), entre els quals segurament hi haurà Oriol Junqueras, a desobeir les ordres dels tribunals? En mans de qui volen posar el país Mas i companyia únicament per salvar-se ells? Fins a on estan disposats a arribar alguns per mantenir el poder?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.