7.12.15

ERC I LES PARAULES GRUIXUDES.

Llegeixo a El Periódico del dilluns, 7 de desembre, que ERC “abomina” de la “Carta Magna” perquè, segons ells, va ser “subscrita per feixistes” (sic). 

No tinc res en contra de que abominin de la Constitució. Tampoc tinc res a dir respecte el fet que l’estripin en públic. Són ben lliures de fer-ho, tot i que no puc deixar d’imaginar què dirien si les joventuts de qualsevol partit espanyol estripessin en públic un exemplar de la proposta de Constitució de la República Catalana que va escriure Santi Vidal, si bé aquesta no l’ha votat absolutament ningú i aquella sí.

Ara bé, sí que tinc alguna cosa en contra que afirmin, sense despentinar-se, que abominen de la Constitució perquè va ser “subscrita per feixistes”.

Subscriure, segons el diccionari de l’Enciclopèdia Catalana, significa “adherir-se formalment a una iniciativa, a un escrit o a les paraules d’un altre”. En virtut d’això, crec que resultarà fàcil convenir que els catalans que van votar a favor de la Constitució la van “subscriure”, entre ells, per exemple, els meus pares, que l’any 1964, arribats de la seva Còrdova natal, es van instal·lar a Sant Sadurní d’Anoia.


Senyors Junqueras, Rufián i Tardà, de veritat que no se’n podien estar d’insultar el 90% dels catalans que van votar a favor de la Constitució el 6 de desembre de 1978? De veritat no podien haver dit, simplement, que alguns dels pares de la Constitució provenien del feixisme o directament ho eren? Consideren feixistes a Jordi Solé Tura i Miquel Roca, ambdós catalans i pares de la Constitució? Consideren feixistes els dirigents i votants d’ERC, CDC, Òmnium, l’ANC i Súmate, que de ben segur la van subscriure també? Artur Mas, potser? Que fan treballant colze a colze amb aquests “feixistes”

Convindria, pel bé del país i de la seva pròpia credibilitat, que evitin l’insult i les expressions gruixudes. Hi ha línies que, moralment, no es poden traspassar per aconseguir un titular. Vostès n’han traspassat una!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.