21.11.15

ESTEU MATANT L’AFICIÓ.

El meu pare i el meu sogre eren molt culers. D’aquells que quan l’equip no jugava amb la deguda dignitat afirmaven amb rotunditat “esteu matant l’afició”, una sentència que, sobretot, volia expressar el cansament i el desencís majúscul amb allò que estava passant al terreny de joc.

Malauradament, ja fa temps que Mas, Rajoy, Junqueras, Romeva, Forcadell, Baños, CDC, PP, ERC, CUP, Junts Pel Sí, ANC, Omnium, etc., estan matant l’afició, tots ells amb els seus ensomnis.

Els uns creuen que només aplicant les lleis i traient Mas de la Presidència el suflé baixarà, sense adonar-se que l’independentisme ha vingut per quedar-se, -amb major o menor intensitat segons els esdeveniments- però ja no serà mai més ni residual ni conjuntural, sinó estructural. La seva capacitat de crear nous suflés quan per la raó que sigui es desinfla un és certament inqüestionable.

L’independentisme, de la seva banda, faria bé d’adonar-se que la independència no és possible en les condicions actuals i menys encara la ruptura exprés en divuit mesos. L’engany al que fa temps ens sotmeten alguns, porta a la frustració, al desencís de molta gent que, de bona fe, s’han cregut allò que alguns els han venut com a veritat de la bona: “farem la independència en 18 mesos”, “tindrem recolzament de les institucions internacionals”, “Europa ens obrirà les seves portes de bat a bat”, “només obeirem les lleis catalanes”, etc. Molts veuen aquests dies que allò que els han venut és un holograma. Només cal escoltar Francesc Homs.

Els uns i els altres estan matant l’afició. Però no només la de molts incondicionals, sinó també la dels que creiem que les institucions democràtiques (espanyoles, catalanes i europees) no són coses amb les que es pugui jugar o frivolitzar perquè són, ni més ni menys, que la base principal de la nostra seguretat democràtica, la única a la que els ciutadans podem aferrar-nos en temps de tribulacions.


El President Tarradellas va dir que en política és podia fer gairebé tot “menys el ridícul”. Doncs això! Si us plau, deixin de fer el ridícul. Deixin de matar l’afició! No hi tenen cap dret! Catalunya i Espanya mereixen polítics que estiguin a l’alçada dels moments difícils que vivim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.