31.8.07

LA MENJADORA

LA MENJADORA

La memòria dels humans és fràgil. I la d’alguns polítics, senzillament nul·la. Quan ara fa uns quants dies vaig llegir que Xavier Escrivà (CiU) cobraria 54.000€ bruts anuals per exercir el càrrec de “Coordinador de Govern” del Consell Comarcal, vaig recordar ben vivament les dures paraules que ell mateix i la Sra. Rodriguez –portaveus del grup comarcal convergent durant el període 2004-2007- van pronunciar en el Ple que va determinar els sous del gerent i el coordinador de serveis socials, així com el del vice-president de l’ens comarcal.

En aquells moments ambdós van titllar la proposta de retribucions del govern del CCAP (PSC-ERC) de “menjadora”, doncs segons ells no tenia cap altre objectiu que “col·locar” determinades persones.

No discuteixo la vàlua política de Xavier Escrivà, a qui per cert aprecio després d’haver coincidit amb ell al Consell Comarcal durant aquests quatre anys (2003-2007) en que he exercit el càrrec de Vice-President 5è. No discuteixo tampoc la retribució que s’ha fixat per a ell com a “coordinador de govern”, doncs em sembla equilibrada. Ara bé, li calen realment al CCAP no un, sinó dos coordinadors de govern (El Sr. Lecegui també ho és, només que cobrant menys de la meitat) a més del gerent i el President, que també té dedicació? Francament, crec que no, doncs ni el volum de feina política, ni per descomptat les competències d’aquests ens justifiquen tal concentració de dedicacions polítiques.

No obstant, no és això –el nombre i els sous dels càrrecs- el que allunya cada dia més ciutadans de la política, sinó més aviat les contradiccions en les que incorrem massa sovint els polítics.

Si al començament de la passada legislatura la política retributiva del govern PSC-ERC del CCAP era considerada com “de menjadora” pels consellers i conselleres convergents (també pel Sr. Joan Raventós, capo de CiU a la comarca i diputat al Parlament), em pregunto com qualifiquen i justifiquen ara aquest insòlit fet.

PS. Per cert, em pregunto, quina serà la feina que li quedarà al gerent del CCAP tenint com té ara ni més ni menys que un president i dos coordinadors de govern amb dedicació, plena o parcial, segons el cas. No sé per què, però tinc la lleugera intuïció que hi ha massa galls per tant poc galliner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.