21.8.13

FEIXISTA EL PARTIT D'ERNEST LLUCH? APA PARTAL!

Quan hom vol definir una situació és molt important utilitzar les paraules correctes, aquelles que donen sentit, contorn i seriositat a la història que es pretén explicar. Així, per exemple, no podem utilitzar el mot "històric" per definir qualsevol situació, sinó que cal reservar-lo per aquelles que realment ho són per la seva profunditat o per la seva afectació en la societat.

L'editorial Per què el PSC bascula cap al feixisme? que publica avui VilaWeb, signada pel Vicent Partal, és un exemple especialment colpidor de com algú, senzillament per animadversió manifesta a una determinada opció política en aquest cas, utilitza amb una impunitat i una desvergonya certament fastigosa una expressió com "feixisme" per definir el que ell considera la "situació actual" d'un partit, no només democràtic, sinó que ha jugat, juga i jugarà un paper vital a Catalunya.

Algú que no sigui un fanàtic sense escrúpols pot afirmar (o insinuar tant sols) que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el partit d'Ernest Lluch, és un partit que "bascula cap al feixisme"?

De tots és sabut que el fanatisme va indissolublement lligat a l'exageració i sovint també a la violència verbal, quan no directament física. Si bé és cert que només ho fa pels "seus fanàtics", al meu entendre, el que fa Partal amb el seu editorial és directament apologia de la violència. I el més greu és que ho fa de manera plenament conscient, volent incitar els seus a l'odi contra el diferent, contra qui es rebela amb la paraula i el respecte per bandera contra el pensament únic que alguns fanàtics volen imposar-nos.

Que Partal cregui que el PSC "bascula cap al feixisme" és irrellevant perquè el personatge, com tots els fanàtics, parla o escriu només pels "seus fanàtics". El seu atac respón únicament a la por que gent com Partal sent pel diferent i sobretot pel que pensa el diferent. El més greu del cas no és que Partal insulti amb el seu editorial els socialistes, sinó que insulta també a tots els que no pensen com ell, que són una infinita majoria.

Vull agrair a Partal el seu editorial perquè amb ell posa al descobert moltes coses! Jo avui em sento encara més català, encara més federalista i sobretot, encara més demòcrata i socialista, si cap, que abans de llegir l'editorial d'aquest fanàtic que respón al nom de Vicent Partal i que dirigeix un "mitjà de comunicació".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.