21.5.09

CANVIAR INTERNAMENT PER ACOSTAR-NOS A LA GENT

Els partits polítics i molt especialment els d'esquerres, sovint ens desgargamellem afirmant que un dels grans reptes es acostar-nos a la realitat que viuen els ciutadans.

Ara bé, més enllà de dir-ho a cada ocasió que se'ns presenta, què fem internament per aconseguir-ho?

És possible acostar-se a una realitat social tant canviant com l'actual, tant polièdrica, amb unes estructures orgàniques que no innoven, que no investiguen, que no analitzen les realitats que els envolten, que segeuixen funcionant gairebé igual que els partits de finals del XIX?

És possible aconseguir-ho quan l'objectiu dels partits radica més en buscar primer el poder per mirar després de portar a terme politiques més o menys preconcebudes que d'igual manera podem aplicar esquerres que dretes, en comptes de formular polítiques com un mitjà per assolir el poder i detentar-lo?

Ens podrem acostar a les noves realitats i plantejar polítiques d'esquerres que vagin al cor dels neguits i les necessitats de la gent, sense fer nosaltres internament un canvi en profunditat, sense canviar les dinàmiques que avui presideixen el nostre funcionament i sense adequar les nostres estructures perquè siguin el més semblants possibles a la realitat que hi ha fora de casa nostra? Em sembla que no!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.