7.7.10

SOM UNA NACIÓ! NOSALTRES HO VAM DECIDIR!

Seria completament lògic que hores d'ara un bon nombre de ciutadans i ciutadanes s'estigués pensant si, finalment i malgrat les inicials ganes de fer-ho, assisteix o no a la manifestació del dia 10 de juliol contra la sentència que el Tribunal Constitucional ha dictat contra l'Estatut de Catalunya aprovat en referèndum pel poble de Catalunya. I és que, una vegada més, la falta d'unitat dona ales a la desafecció i, en aquest cas concret, als que dins i fora, poc els importa l'Estatut i molt els seus interessos de part.

La força de Catalunya, en aquest, com en d'altres casos, està en la societat, en el poble, en els ciutadans i les ciutadanes, els quals, a més de representar-nos individualment, estem representats col·lectivament per les institucions del país amb la Generalitat de Catalunya i el seu President (sigui del partit que sigui i es digui com es digui) al capdavant.

Així les coses, que sigui el President qui estigui físicament al capdavant i sota el símbol que ens uneix a tots i a totes un acte, és una arma molt important de cara a la revindicació col·lectiva que pretenem amb aquest esdeveniment, un avís als sectors més recalcitrants de les Catalunyes i les Espanyes ràncies, que nosaltres, els catalans, amb segons quines coses no juguem i anem tots a una.

Malauradament però, hi ha qui, com diríen en castellà, d'aquesta capa en volen fer un "sayo", i en un acte incomprensiblement generós amb els que ataquen la nostra nació catalana, els brinden tots els arguments perquè puguin pregonar que no estem units.

Quin problema té ÔMNIUM en que sigui el President de la Generalitat de Catalunya (el President de la nació que defensem tots, ells també) qui obri la manifestació darrera d'una senyera catalana? No és, com molt bé va dir ahir la Presidenta d'ÒMNIUM, un problema de fons, sinó de protocól!

Quin problema té ÒMNIUM perquè siguin les institucions que ens representen a tots la que obri la marxa? De ben segur que algun en deuen tenir, doncs contràriament no estarien fent el flac favor que estan fent al país.

I el problema que tenen és que no volen que el President José Montilla Aguilera encapçali la marxa perquè, segons ells (Lluís Llach ho ha dit ben clar avui), no té la "patina" que s'ha de tenir.

A qui representa ÒMNIUM? A mi, sens dubte, no!! A qui representen nacionalment les 500 entitats que donen suport a ÓMNIUM? A mi, sens dubte, no!!!

La màxima i suprema representanció d'un país son les seves institucions democràtiques i, que jo sàpìga, son realment molt i molt pocs els que han escollit la presidenta d'OMNIUM, els seus dirigents i, per què no dir-ho, els presidents i dirigents de les 500 entitats que els hi donen suport!!

A mi només em representa aquella o aquelles institucions que ens representen a tots i que tots tenim el dret i la possibilitat de triar!!

El poble de Catalunya JA HEM DECIDIT quin Estatut volem!! Ho vam dir molt clar en el referèndum!! Vam dir alt i clar que SOM UNA NACIÓ, que ens SENTIM UNA NACIÓ.

"Som una nació. Nosaltres decidim"??? Sóm una nació, sí!! I nosaltres ja hem decidit!!! Així de simple! Així de clar!! Ara bé, no hem decidit col·lectivament el que OMNIUM hagués volgut que es decidís!!! I aquest és el gran problema!

Una vegada més, el nacionalisme català de caire excloent, sota l'aparença en favor de la unitat civil, amaga una voluntat controladora i uniformitzadora del país, com si no en tinguéssim ja prou amb el nacionalisme espanyol desacomplexat (tipus Intereconomia TV i PP) que, per terra, mai i aire, pretén, de manera permanent, una esmena a la totalitat del pacte fundacional de la democràcia espanyola per suprimir tant autogovern com sigui possible a Catalunya.

Vull l'Estatut que vam aprovar els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya en referèndum, en el qual queda ben palesa la nostra voluntat nacional (SOM UNA NACIÓ!!)!!

Vull aquell Estatut, i no cap altre!! I també vull la Constitució (jo no em declaro ni em sento moralment exclós de la constitució), com a símbol de concòrdia i respecte entre tots els pobles d'Espanya.

No vull exclusions! Ni les que ens volen imposar alguns nacionalistes autòctons, ni la que pretén el PP!!

La manera de mostrar aquesta unitat no és, ni de bon troç, la que pretén OMNIUM (teledirigida en aquest cas concret, com tothom sap per CiU), sinó aquella que, de manera clara i simple, ens aplegui a tots!!

PS. Jo, al contrari que Jordi Pujol Soley, no crec que la senyera, sense més, presidint l'acte, sigui com la "bandera en una festa major"!!! Que trist és veure com un ex-president de Catalunya diu, per simple partidisme, una cosa així de la senyera!! Que trist i que humiliant per a ell, que tant diu haver-la defensat!!!

2 comentaris:

  1. D'entre les barbaritats que dius en aquest post, em quedo, com a apunt final el detall que al President de la Generalitat actual (sigui del partit que sigui i bla bla bla) se li ha de tenir respecte i als anteriors no, en tant que se'ls hi pot trist i humiliant.

    I, evidentment, no puc tolerar pas la falta de respecte que mostres cap a una entitat com Òmnium, que des de fa mesos havia aconseguit aplegar partits polítics (també un tal PSC), sindicats i ara moltíssimes entitats (estudiantils, juvenils o una cosa que es diu Barça que no sé si et sona) en favor d'una unitat que, des de diumenge, algú va voler posar en qüestió. I la seva presidenta, per cert, poques vinculacions té amb Convergència.

    De fet, que aquest post surti ara i no l'hagis escrit fa 10 dies és perquè això no deixa de ser metralla d'argumentari del que us fan córrer aquests dies.

    Jo crec que una manifestació ha de tenir algun lema o alguna cosa a reclamar. La senyera hi ha de ser? Oi tant, que sí!! I n'hi haurà moltes, a la manifestació, de senyeres, estelades o banderes europees. Només faltaria que no fos així.

    Creus que som una nació?

    Creus que tenim el dret a poder decidir?

    A quina de les dues preguntes respons que no?

    Gràcies.

    ResponElimina
  2. I would like to exchange links with your site joanlopez.blogspot.com
    Is this possible?

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.