14.10.08

NOTES SOBRE LA CRISI.



LA DRETA, EL SEU LLENGUATGE I ELS SEUS VALORS.


En la foto, el President Zapatero mira al cel perquè sap que la dreta es especialista a apoderar-se dels relats, dels discursos, de les paraules i dels valors que més li convenen en cada moment.
Sense cap gota d’ironia, ni per descomptat sense ni un sol gram de rubor, la dreta està posant en pràctica aquests dies –ho ha fet de manera secular- la frase que Grouxo Marx va pronunciar precisament per denunciar actituds com les que ells practiquen: “aquests són els meus valors, i si no li agraden, en tinc uns altres”.

Resulta curiós que pocs minuts després que el portaveu del PP al Senat, Pio García Escudero, hagi culpat de la crisi al President Zapatero, el Sr. Rajoy accepti el pla contra la crisi que posarà en pràctica el mateix President al que, minuts abans, estaven posant literalment a parir. Un pla al que resulta difícil no sumar-s’hi, doncs és el mateix que s’aplicarà a tots els països de l’Europa comunitària, entre ells els que governen Berlusconi, Merkel o Sarkosy. Com curiós resulta també, que sigui ara la dreta (els dels laisser fair, laissair passer) els que exigeixin al govern "control, control i control" sobre els diners.

Avui mateix també, (ves quina casualitat) el Secretari d’Estudis del PP i diputat per Cantàbria, José María Lassalle, publica un article a “El País”, que sota el títol “Línia de sombra”, diu ara, entre d’altres coses, que “l’Estat té l’obligació de garantir que tots tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques”.
Vull fer notar al lector que Lassalle diu “tinguin” (no tinguem) i “seves” (i no nostres). Ell, com és obvi, té les seves necessitats més que garantidies i per això es pot permetre el luxe d'utilitzar la tercera persona del plural. Necessitats bàsiques garantides, em pregunto, com les que no garanteix Esperanza Aguirre als centres hospitalaris de Madrid? Necessitats bàsiques garantides perquè els empresaris puguin "flexibilitzar l'acomiadament", com defensa Javier Arenas (PP)?

Ens diu així mateix el Sr. Lassalle en el seu article, que no ha estat el mur de Wall Street el que ha caigut, (referint-se eufemísticament, és clar, al neo-liberalisme i al sistema econòmico-financer del tot s'hi val per guanyar diners) com ha deixat escrit aquests dies el premi nobel John Stiglitz, sinó que el que a Déu gràcies va caure (de verdad de la buena) va ser el de Berlín i amb ell “la fe cega en el socialisme d’Estat i en l’economia planificada” que no va generar altra cosa que “pobresa i tirania”.

Quins collons, oi? No seré jo qui discuteixi que el comunisme soviètic, que es va estendre des finals de la primera guerra mundial fins a finals de la dècada dels 80 del segle passat, no hagi estat un règim tirà que hipòcritament mantenia dues (o tres o quatre) societats dins seu amb diferents graus de pobresa unes i de riquesa altres. Però utilitzar aquest símil i treure ara a passejar la caiguda del mur de Berlín i el comunisme d'Estat per deixar dit que allò sí era una tiranía i un sistema generador de misèria i no el capitalisme i el neoliberalisme que ell defensa, és certament ofensiu i mancat de qualsevol moralitat pública i política.
És aquest sistema capitalista neoliberal que fins ara adoraven i receptàven els Montoro (PP), Rato (PP), Aznar (PP), Lassalle (PP), Pio García Escudero (PP), Rajoy (PP), Bush, Sarkosy i Merkel entre d'altres, que ha fet fallida sense que cap d'ells ho hagi previst. I, quins collons novament, ara resulta que som els pobres els que hem de sortir a salvar el punyeter sistema.
Sabeu per què, ens diuen els neoliberals que ara volen que l'Estat intervingui? Doncs perquè els pobres no siguem encara més pobres! Seran cabrons!!
Sabeu per què Lassalle parla en tercera persona del plural quan exigeix ara que es garanteixin les necessitats bàsiques? Doncs perquè sap que això resulta vital per a la seva supervivència política, doncs mentre més gent hi hagi que no les tinguem garantides, més gent hi haurà disposats a correr a gorrazos en cualquier esquina als defensors del sistema que ho ha engegat tot a rodar.
Que el sistema torni a ser el que ells sempre volen que sigui, depén de que hi hagi una certa pau social. I vet aquí perquè ara ens usurpen el llenguatge, les paraules, els relats, els discursos i els valors.
Mireu si serà així que el molt immoral del Rajoy pretenia fer-nos creure que les mesures que va anunciar Zapatero eren per "ajudar els seus amiguets els banquers" i que és ell qui vol que les mesures siguin per ajudar "als ciutadans i les ciutadanes". Quins collons! Però quins collons més grans!

Ho saben! Saben molt bé que el llenguatge ho és gairebé tot en política. Saben que els relats i els discursos són la clau per guanyar segons quines batalles ideològiques i mediàtiques. I si per aconseguir-ho han de donar la volta, com a un mitjó, als seus valors més íntims, doncs ho fan i punt. Sense rubor, sense cap vergonya!
Els valors del neoliberalisme, del mercat financer amb poca o nul.la regulació, la defensa dels interessos dels rics per damunt de les necessitats dels més desvalguts, han estat i seran sempre els valors que la dreta defensa. Però ara, quan van maldades, quan saben que la gent no els permetrem que s'enfotin de nosaltres a la cara, quan saben que la majoria de la gent abomina dels valors neoliberals que ens han portat on som, doncs abracen hipòcritament uns altres valors, amb l'únic objectiu de tornar, tant aviat com puguin, a fomentar i venerar els valors en els que realment creuen.
Rebelem-nos contra això! Engeguem-los a la merda per immorals, per falaços, així, amb totes les lletres: A LA MER-DA!!!
I si reconeixem algún d'ells pel carrer, assenyalem-los amb el dit d'una ma i tapem-nos el nas amb l'altra. No deixem que s'apoderin d'un llenguatge i d'un discurs que no es creuen i que no pensen posar en pràctica mai.

PS. Estic pensant seriosament d’encetar una campanya de recollida de signatures per demanar al Ministre de Justícia que en la propera reforma del codi penal inclogui penes de presó per aquells que, de manera deliberada i atemptant contra la intel·ligència dels ciutadans, no tinguin cap tipus de respecte per una cosa que es diu “moralitat pública”. Estic segur que de l'actual cúpula del PP no en quedava ni un fora de la trena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.